25/10/11

Τα γκρουπ του WTA Championships






Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του πολυαναμενόμενου WTA Championships στο indoor Sinam Erdem Stadium της Κωνσταντινούπολης με τις 8 καλύτερες τενίστριες της φετινής χρονιάς να χωρίζονται σε δύο γκρουπ τα οποία είναι ανοιχτά από κάθε άποψη με πιο άτυχη τη Μαρία Σαράποβα η οποία έπεσε πάνω στη Βικτόρια Αζαρένκα.

Στο κόκκινο γκρουπ ηγείται η κορυφαία, με βάση την κατάταξη, Καρολίν Βοζνιάκι και περιλαμβάνει επίσης τις Νο3 Πέτρα Κβίτοβα, Νο6 Βέρα Ζβονάρεβα και Νο8 Ανιέσκα Ραντβάνσκα ενώ στο λευκό γκρουπ επικεφαλής είναι η Μαρία Σαράποβα και μαζί της οι Νο4 Βικτόρια Αζαρένκα, Νο5 Να Λι και η Νο7 Σαμάνθα Στόσουρ.

Το τουρνουά το οποίο θα μοιράσει στις 8 κορυφαίες τενίστριες και στα 8 ζευγάρια το ποσό ρεκόρ των 5εκ. δολαρίων, θα ξεκινήσει την Τρίτη (25/10) και θα διεξαχθεί για πρώτη χρονιά φέτος στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια στο Khalifa Tennis Center στην Ντόχα του Κατάρ.

H Kαρολίν Βοζνιάκι δεν θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ασφαλής στο Νο1 της WTA αφού τόσο η Μαρία Σαράποβα όσο και η Πέτρα Κβίτοβα έχουν βάσιμες ελπίδες για άνοδο στην κορυφή.

Η 21χρονη Δανέζα θα εξασφαλίσει την παραμονή της στο Νο1 αν φτάσει στον τελικό, με δύο ή περισσότερες νίκες στο round robin ή απλά κερδίζοντας τον τίτλο.

Για να έχει ελπίδες η Σαράποβα θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στον τελικό με δύο ή περισσότερες νίκες στους ομίλους και βέβαια να ελπίζει σε πρόωρο αποκλεισμό της Βοζνιάκι ενώ η Κβίτοβα θα πρέπει να κερδίσει τον τίτλο για να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης και παράλληλα η Βοζνιάκι να μην κερδίσει κανέναν αγώνα και η Σαράποβα μόλις έναν.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι η Μαρία Σαράποβα είναι η μοναδική πρώην πρωταθλήτρια (2004) που παίρνει μέρος στο φετινό θεσμό και η μοναδική που έχει θετικό πρόσημο στις head-to-head αναμετρήσεις με πέντε από τις υπόλοιπες γυναίκες που βρίσκονται στην Πόλη με τη Ρωσίδα να έχει 1-2 κόντρα στην Κβίτοβα και 3-3 απέναντι στη Ραντβάνσκα.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, πάντως, προέρχεται από τραυματισμό και έχει αρκετές εβδομάδες να αγωνιστεί στο tour κάτι που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια κατάκτησης του δεύτερου WTA Championships της καριέρας της.

Πιο φορμαρισμένη από τις 8 φαίνεται να είναι η Βικτόρια Αζαρένκα η οποία χθες κατέκτησε τον τίτλο στο Λουξεμβούργο και πάει με πολύ δυνατή ψυχολογία στην Κωνσταντινούπολη.

RED GROUP
1-Caroline Wozniacki (Denmark)
3-Petra Kvitova (Czech Republic)
6-Vera Zvonareva (Russia)
8-Agneska Radwanska (Poland)

WHITE GROUP
2-Maria Sharapova (Russia)
4-Victoria Azarenka (Belarus)
5-Na Li (China)
6-Samantha Stosur (Australia) 

WTA CHAMPIONSHIPS DRAW



πηγη :TENNIS 24



 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews